TUNCAY YILDIRIM - - Nasıl Para Kazanabilirsiniz: İnternetten Para Kazanmanın 26 Güvenilir Yolu

TUNCAY YILDIRIM

Nasıl Para Kazanabilirsiniz: İnternetten Para Kazanmanın 26 Güvenilir Yolu

06 April, 2024 | INTERNET

 

 

 

Biliyoruz ki, günümüzdeki pek çok kişi gibi sende internetten para kazanmanın yollarını arıyorsun. Eğer daha önce “İnternetten Para Kazanma” başlığına sahip birçok yazı okumuş ve neredeyse hiçbir sonuç elde edemediysen, sakın üzülme ve umutsuzluğa kapılma!

Öncelikle, şunu belirtmek isteriz ki eğer gerçekten kendine inanır ve işini ciddi bir şekilde yaparsan internetten para kazanabilirsin.

İnternette Para Kazanmanın En Güvenilir 26 Yolu
Serbest Freelance Çalışarak Para Kazanma
Blog Yazarak Para Kazanma
Youtube Üzerinden Para Kazanma
Twitch ile Yayın Yaparak Para Kazanma
Udemy Üzerinden Eğitim Vererek Para Kazanma
Google Adsense ile Para Kazanma
Instagram Üzerinden Para Kazanma
Çeviri Yaparak Kazanma
SEO Danışmanlığı Vererek Para Kazanma
Web Sitesi Yaparak Para Kazanma
Editörlük Yaparak Para Kazanma
Afilliate ile Para Kazanma
Android ve IOS Uygulamalar Geliştirerek Para Kazanma
Oyun Oynayarak Para Kazanma
Sosyal Medya Üzerinden Para Kazanma
Dropshipping Yaparak Para Kazanma
Upwork ile Freelancer Olarak Para Kazanma
Domain Alıp Satarak Para Kazanma
AirBnb ile Oda Kiralayarak Para Kazanma
T-shirt Satarak Para Kazanma
Webinar Düzenleyerek Para Kazanma
Görev Yaparak Para Kazanma
Anket Doldurarak Para Kazanma
Link Kısaltarak Para Kazanma
E-Ticaret ile Para Kazanma
Bitcoin ile Para Kazanma

İlk olarak kafalardaki şu soruya cevap vermek istiyoruz; İnternetten para kazanmak gerçekten mümkün mü? Bizce evet! Günümüz şartlarında internetten para kazanabilirsiniz. Ama , maalesef bu iş sanıldığı kadar kolay ve basit değil. Neredeyse tüm yeni neslin tek hayali internetten her ay milyon dolarlar kazanmak. Eğer sizde bu satırları okumuyor ve direk olarak aşağıdaki “İnternetten Para Kazanma Yöntemleri” başlığına göz atıyorsanız, ne yazık ki hayallerinizin burada son bulduğunu söyleyebiliriz. Bu satırları okuyan bir kişi, internetten para kazanma mantığını kafasında canlandırabilir ve bu gelecek planlarını doğru ve sağlıklı bir şekilde yapabilir. Şunu unutmayın; çok iyi bir akıllı telefon üretebilirsiniz ancak her şeyi doğru planlayıp, yeterli reklam ve tanıtımı yapmazsanız, müşteriler sizin akıllı telefonunuzu değil rakibiniz akıllı telefonunu satın alır.

Şimdi, lafı fazla uzatmadan sizin için bir araya getirdiğimiz “İnternetten Para Kazanma” yöntemlerine göz atalım. İşte, internetten para kazanabileceğiniz bazı yöntemler!

Serbest(Freelance) Çalışarak Para Kazanma
Herhangi bir firmaya bağlı olmadan serbest çalışma, günümüzde yeni yeni popülaritesini artırmaya başlasa da bilişim teknolojileri, yazılım, web programlama, dijital pazarlama, tasarım ve danışmanlık gibi sektörlerde çok uzun zamandan beri var olan bir çalışma modelidir.

Serbest(freelance) modelinde kişiler, sahip oldukları uzmanlıkları herhangi bir şirkete bağlı olmadan ihtiyacı olan kişi veya kurumlara sağlayarak bu çalışmalardan ücret kazanmaktadırlar. Çalışma gün ve saatlerinin esnek bir yapıda olduğu bu model, kişilerin çalışma saati ve günlerinin özgürlüğünü sağlamaktadır. Ayrıca çalışma gün ve saatlerini sizin belirlemiş olduğunuz bir çalışma düzeninde birden çok firma için çalışarak gelirinizi de kolayca artırabilirsiniz.

Serbest çalışarak para kazanabileceğiniz iş kollarından birkaçını aşağıda bulabilirsiniz.

Dijital Pazarlama
Yazılım
Web Tasarımı
Yazarlık ve İçerik Editörlüğü
SEO Uzmanlığı
Özel ders vermek
Fotoğrafçılık
Grafikerlik ve Görsel tasarım
Danışmanlık
Sanal asistanlık
Çeviri ve Tercümanlık
Sosyal medya yönetimi
Oyun oynama
Affiliate Pazarlamacı
Aşçı ya da Ekmekçi
Blogger
Çocuk Bakıcısı
E-ticaret Mağaza Sahibi
Etkinlik Planlayıcı
Youtuber
Tiktoker
El Yapımı Ürün Tasarımcısı
Eğitmen
Evcil Hayvan Bakıcısı
Stilist
Video Editleyici
Yoga eğitmeni
Anketörlük
Freelance iş bulabileceğiniz siteleri Freelance İş Bulma Siteleri içeriğimizde sizin için derledik.

Blog Yazarak Para Kazanma
Evet! Blog yazarak internetten her ay düzenli olarak 10.000 TL veya 50.000 TL para kazanabilirsiniz. Bu rakamların size imkansız geldiğini ve bunun yalan olduğunu düşünebilirsiniz, ancak belirtmek isteriz ki Türkiye`’de hizmet veren ve ayda bu rakamları kazanan blog siteleri mevcut. İlk aydan itibaren bu rakamları tabi ki ulaşamazsanız ancak bu, işini ne kadar ciddi ve doğru şekilde yapmanıza göre değişebilir. Blog Nasıl Açılır? içeriğimize göz atmanızı öneririz.


BLOG SİTENİZİN İHTİYACI OLAN GÜÇLÜ VE SINIRSIZ HOSTİNG PAKETLERİ HOSTİNG.COM.TR`DE! HOSTİNG PAKETLERİMİZE BURADAN GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Youtube Üzerinden Para Kazanma
Tartışmasız olarak dünyanın en büyük video barındırma ve video izleme sitesi olan Youtube ile internet üzerinden gelir elde edebilmek mümkündür. Youtube’dan para kazanmanın en çok denenen yolu ise içerik üreterek para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde Youtube ziyaretçileri tarafından izlenecek videolar üretirsiniz ve videolarınızın içinde reklam yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Reklamlar ise yine Google tarafından Adsense platformu aracılığı ile gösterilir.

Videolarınızın önünde ya da içinde gösterilen reklamlar, izlenme ve tıklama başına gelir elde etmenizi sağlar. Ayrıca reklam izlememek için Youtube Premium üyesi olan ziyaretçilerin izlemelerinden de pay alabilirsiniz. Ancak Youteber (Youtube içerik üreticisi) olarak para kazanabilmeniz için, kanalınızın minimum 1000 takipçi sayısına ve son 12 ay içinde 4000 saat video izlenme süresine erişmiş olması gerekir.

youtube ile para kazanma
Youtube ile para kazanmanın bir diğer yolu da “sponsor geliri elde ederek para kazanma” metodudur. Bu metotta; Youtube reklamlarına ek olarak video içerisine sponsor firmaların reklamlarını manuel olarak ekleyebilirsiniz. Kanalınıza ve videolarınıza sponsor olacak kişileri kendiniz bulabileceğiniz gibi, bu işlerle uğraşan ajanslara da başvurabilirsiniz. Elbette izlenme sayılarınızın sponsor olmak isteyen kişileri cezbetmesi gereklidir.

Eğer yüksek izlenme sayılarına ulaşacak bir fikriniz yoksa, ürün inceleme videosu yayınlayarak da Youtube üzerinden para kazanmaya çalışabilirsiniz. İnternet üzerinde herhangi bir ürün ile alakalı arama yapan kişilere, o ürünün kullanımı ile alakalı videolar göstererek; ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

Twitch ile Yayın Yaparak Para Kazanma
Son yıllarda yükselişte olan dijital canlı yayın platformu Twitch, internetten para kazanmanıza imkan sağlıyor. Sizde bir Twitch kanalı açabilir, platform üzerinden canlı yayın açabilir ve para kazanabilirsiniz. Twitch platformunda reklam gösterimi yaparak veya izleyiciler tarafından bağış alarak internetten kazanç sağlayabilirsiniz.

twitch ile para kazanmak
Udemy Üzerinden Eğitim Vererek Para Kazanma
Eğer eğitimini aldığınız veya başarılı olduğunuzu düşündüğünüz bir konu varsa, internette adını sıkça duyduğumuz Online Eğitim Platformu Udemy üzerinden ücretli bir şekilde eğitim verebilirsiniz. Udemy, uzman olduğunuz bir konuda hazırladığınız eğitim videolarını yükleyip internetten para kazanabileceğiniz bir platformdur.

udemy ile para kazanma
Google Adsense ile Para Kazanma
İnternet üzerinden gelir elde etmek isteyen kişilerin başvurduğu ilk metot, Google Adsense ile para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde siz bir web sitesi oluşturursunuz ve sitenizde reklam gösterecek firmaları Google bulur. Daha doğrusu Google Adwords servisi üzerinden reklam veren müşterilere, sizin gibi birçok web sayfasında reklam gösterimi teklif eder.

Google Adsense, sitenizde gösterilen reklamlara gerçek kişiler tarafından yapılan tıklamalar neticesinde %68 oranında komisyon öder. “Gerçek kişiler” ibaresinin altını özellikle çizdik, çünkü kötü niyetli olarak yapılan tıklama manipülasyonları Google tarafından en geç 24 saat içinde anlaşılmaktadır. Neticesinde de Adsense hesabınız kapatılıp ödemeniz yapılmamaktadır.

google adsense ile para kazanma
Bu servisin en büyük avantajı ise site sahibinin reklam veren müşteri bulmak için ayıracağı zamanı ortadan kaldırmasıdır. Zira siz sadece içeriğinizi geliştirmeye odaklanırsınız, Google da size para kazandırma ihtimali olan reklamları sitenizde gösterir.

Sistemin en büyük dezavantajı ise (özellikle Türkçe içerikli sitelerde) tıklama başı gelirin oldukça düşük olmasıdır. Bu durumun sebebi ise (maalesef) ülkemizdeki sitelerin içerik bakımından kaliteli olmaması ve Türk reklam verenlerin daha düşük fiyatlı reklam ücreti önermesidir. Evet, doğru anladınız. Google reklamlarında tıklama başı ödenecek maliyet, reklam veren müşteri tarafından belirlenir. Herhangi bir reklamın bedeli açık arttırma usulü ile reklam verenlerce tayin edilir. Eğer siteniz kaliteli içeriğe sahipse, reklam verenler sitenizde reklam göstermek için ihale bedelini arttırabilir.

Instagram Üzerinden Para Kazanma
Diğer yöntemlere göre biraz daha basit olduğu düşünülen internetten para kazanma yöntemi ise bir Instagram hesabı açmak. Instagram, günümüzde büyük kitlelere ulaşabilen kullanıcıların internetten kazanç sağladığı bir platformdur. Eğer sizde Instagram`da hatrı sayılır bir takipçi sayısına sahipseniz, reklam alabilir ve ayda 3.000 TL ile 10.000 TL arası kazanç sağlayabilirsiniz. Instagram`da içerik üreten ve büyük kitlelere ulaşabilen hesapların internetten para kazanmamaları imkansız gibi görünüyor.


Çeviri Yaparak Kazanma
Eğer profesyonel ve doğru bir şekilde çeviri yapabilecek seviye de dil bilgisine sahipseniz, kolaylıkla internetten para kazanabilirsiniz. Dil bilginiz sayesinde makale vb. şeyleri farklı dillere çevirebilir veya danışmanlık hizmeti vererek kazanç sağlayabilirsiniz. Çeviri yaparak internetten para kazanan kişilerin aylık kazançları belirsizdir.


SEO Danışmanlığı Vererek Para Kazanma
SEO, genel olarak internet sitelerini arama motorlarına göre optimize etmek işlemidir. SEO danışmanlığı sayesinde internet üzerinden para kazanma ve gelirinizi arttırma şansına sahip olabilirsiniz. SEO öğrenmek için Google makalelerini okumanız ve internet üzerinden videolar izleyebilirsiniz.

seo danışmanlığı ile para kazanmak
Web Sitesi Yaparak Para Kazanma
İnternet sitesi tasarlayarak internetten para kazanabilirsiniz. Sıfırdan başlayarak yazılım öğrenebilirsiniz ya da WordPress, Joomla gibi içerik yönetim sistemleriyle kurulumlar yapabilirsiniz. Hemen hemen tüm işletmeler ve kişiler internette sitelerini yayınlamaya başlıyor. Bu da oldukça büyük bir pazar anlamına gelmektedir.

Hiçbir teknik bilgi sahiLS