TUNCAY YILDIRIM - - YouTube'da nasıl para kazanılır?

TUNCAY YILDIRIM

YouTube'da nasıl para kazanılır?

13 April, 2024 | INTERNET

YouTube İş Ortağı Programı'na başvurup kabul edildiğinizde YouTube'da para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yalnızca YouTube kanal para kazanma politikalarımıza uyan kanallar para kazanabilir.

 

Size YouTube'da hangi içerikleri oluşturabileceğinizi söylemeyiz ancak izleyicilerimize, içerik üreticilerimize ve reklamverenlerimize karşı yerine getirmemiz gereken sorumluluklarımız vardır. YouTube İş Ortağı Programı üyesiyseniz YouTube aracılığıyla para kazanabilirsiniz. YouTube İş Ortağı Programı üyelerini daha yüksek bir standarda tabi tutarız.
İyi içerik üreticileri ödüllendirdiğimizden emin olmak için YouTube İş Ortağı Programı'na kabul edilmeden önce kanalınızı gözden geçiririz. Ayrıca, tüm politika ve yönergelerimize uyulduğundan emin olmak için kanalları düzenli olarak gözden geçiririz.
YouTube'dan elde ettiğiniz kazanç için vergi ödemeniz gerekebilir. Makaleyi okuyarak daha fazla bilgi edinin.
YouTube İş Ortağı Programı'nda para kazanma yolları
YouTube'da aşağıdaki özellikleri kullanarak para kazanabilirsiniz:

Reklamcılık gelirleri: İzleme sayfası reklamlarından ve Shorts Akışı reklamlarından gelir elde edersiniz.
Alışveriş: Takipçileriniz, YouTube Alışveriş satış ortağı programı aracılığıyla mağazanızdaki ürünlere veya diğer markalardan etiketlediğiniz ürünlere göz atabilir ve bunları satın alabilir.
YouTube Premium geliri: YouTube Premium aboneleri içeriğinizi izlediğinde, ödedikleri abonelik ücretinden pay alırsınız.
Kanal üyelikleri: Üyeleriniz, özel ayrıcalıklara erişim karşılığında her ay düzenli olarak ödeme yapar.
Süper Chat ve Süper Etiketler:Takipçileriniz, sohbet akışlarında kendi mesajlarını veya animasyonlu resimlerini öne çıkarmak için ödeme yapar.
Süper Teşekkür: Takipçileriniz, videonuzda eğlenceli bir animasyon görmek ve mesajlarını videonuzda veya Shorts videonuzun yorumlar bölümünde öne çıkarmak için ödeme yapar.
Her özelliğin, abone ve izlenme sayısı koşullarının ötesinde kendi uygunluk koşulları vardır. İncelemecilerimiz, kanalınızın veya videonuzun belirli özellikler için uygun olmadığına karar verirse ilgili özellikleri kullanamayabilirsiniz. Bu ekstra eşikler iki ana nedenden dolayı uygulanır. En önemli neden, özelliğin kullanılabildiği her bölgede yasal şartları karşılamanızın gerekmesidir. Bunun yanı sıra, iyi performans gösteren içerik üreticileri ödüllendirebilmemiz için elimizde kanalla ilgili yeterince bağlam bulunmalıdır. Bu da genellikle incelemek için daha fazla içeriğe ihtiyacımız olduğu anlamına gelir.

İçeriğinizin politikalarımıza uyduğundan emin olmak için kanalları sürekli incelediğimizi unutmayın.

Para kazanma özelliklerini etkinleştirebilmek için minimum uygunluk koşulları
Her özelliğin kendi koşulları olduğunu unutmayın. Yerel yasal şartlar nedeniyle bazı özellikleri kullanamayabilirsiniz.
YouTube İş Ortağı Programı'na kabul edildikten sonra aşağıdaki para kazanma özelliklerine erişebilirsiniz:

 

Youtube Para Kazanma ile ilgili detaylı youtube açıklaması için tıklayın